logo-floriva
heder voce2.fw

Willamette za sajt JPG

Sertifikovane sadnice maline starog, crnog, američkog Vilameta kategorije ELITA, koje su proizvedene od bezvirusnih matičnih biljaka uvezenih iz najuglednije holandske kuće Nakt i najviše su sertifikovane kategorije dostupne u našoj zemljie, zatim Miker, Fertodi Zamatos, Tulamin, Polka, Himbo Top, Tula Medžik i nove sorte za konzumnu proizvodnju Enrosadira.  . Sa ovim sadnicama obezbeđujete subvenciju od države kao i visoke prinose i odličan kvalitet plodova.  Postoji i mogućnost koopetativne proizvodnje na teritoriji opštine Ivanjica i opštine Arilje uz odlozeno plaćanje.

U nedelju 11. juna održana je naša tradicionalna prezentacija posvećena kooperativnoj proizvodnji. Kao i svake godine prezentacija je bila odlično posećena. Naši gosti bili su u prilici da čuju novosti u proizvodnji, kako kultivisane šumske jagode, tako i maline i ostalog jagodastog voća. Dodeljene su i nagrade najboljim kooperantima. Pogledajte spisak dobitnika.

 

ANALIZE ZEMLJIŠTA SA PREPORUKOM ZA SADNJU JAGODASTOG VOĆA

 

Jedan od najbitnijih faktora koji utiču na uspešnost posla u svakoj biljnoj proizvodnji jeste i priprema zemljišta.

Vršimo uslužno vršenje analiza zemljišta i dajemo preporuku za pripremu zemljišta za zasnivanje zasada jagodastog voća.

Po preporuci pipremljeno zemljište je odlična osnova za uspešan posao.

Analizazemljista

 

REZERVACIJE SADNICA MALINE
ZA PROLEĆE 2017

Zbog povećane potražnje na tržistu i ograničenih količina, počeli smo sa rezervacijama sledećih sorti maline: Fertodi Zamatos, Willamette, Meeker, Tulameen, Polka, Himbo Top i Tula Magic.

Sadnice su sertifikovane i prati ih kompletna dokumentacija za ostvarivanje subvencija.

Za više informacija se javite na 032/640-000 i 066/864-00-12.

Vaša FLORIVA.

 

 

 Obaveštavamo proizvođače da je cena jednog kilograma šumske jagode za ovu proizvodnu sezonu  550 dinara. Cena važi od početka berbe 2015.

 

 

U nedelju 14. juna u Radaljevu, kod Ivanjice preuzeće Floriva je odžalo svoju tradiconalnu godišnju prezentaciju sa temom ’’Kooperativna proizvodnja jagodastog voća’’.  Ovaj dogadjaj svake godine okupi kooperante preduzeća Floriva kao i proizvođače jagodastog voća iz regiona zapadne Srbije. Ove godine prezentaciji je prisustvovalo preko sto posetilaca. Medju gostima bilo je i ljudi iz Crne Gore, sa Kosova i iz Republike Srpske. Specijani  gosti ovogodišnje prezentacije bili  su prof. dr Mihailo Nikolić sa Poljoprivrednog fakulteta u Zemunu, dr Milan Lukić direktor Instituta za voćarstvo u Čačku kao i i dr Milisav Mitrović iz Čačka, koji su svojim prisustvom i izjavama podržali aktivnosti firme Floriva koja je postala prepoznatljiva u regionu po kvalitetu proizvoda i usluga koje obavlja. Posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa novostima iz oblasti proizvodnje jagodastog voća, prednostima kupovine kvalitetnog sadnog materijala, organizovanju kooperativne proizvodnje i otkupa plodova od strane firme Floriva. Značajno za sve buduće proizvođače je da na jednom mestu mogu dobiti sve i to na odloženo plaćanje kroz plodove koje će ubirati sa tih zasada. Zoran Radovanović, direktor Florive i rukolvodilac kooperative izrazio je svoje zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa kooperantima i istakao značaj dobre komunikacije izmedju Florive i njenih kooperanata koja je osnov uspešne proizvodnje na obostrano zadovoljstvo i korist.

    Kao i svake godine, dodeljene su nagrade i zahvalnice (klikni za preuzimanje) najboljim kooperantima. Ove godine dodeljene su nagrade najmlađim i najstarijim kooperantima kao i onima koji su imali najveće prinose i najbolji kvalitet ploda. Takođe su nagrađeni i kooperanti koji su radili na promociji šumske jagode. Specijalna zahvalnica dodeljena je prof Mihailu Nikoliću za dugogodišnju uspešnu saradnju.

    U prijatnom okruženju posetioci  su se uz osveženje i posluženje zadržali u razgovoru sa organizatorima.

IMAG9566

 

 

Pozivamo sve zainteresovane proizvođače sa teritorije opštine Ivanjice i susednih opština da prisustvuju prezentaciji kooperative radi ugovaranja proizvodnje maline, kupine, ribizle, pitome i šumske jagode za sezonu proleće 2015. godine.

Prezentacija će se odžati 13. marta 2015. godine u Plavoj sali Doma kulture u Ivanjici sa početkom u 11 h.

Ugovorite proizvodnju sa nama i garantujemo vam siguran otkup, odloženo plaćanje sadnica plodom, obilazak zasada i stručne savete za proizvodnju. 

Telefoni  032/640-000 i 066/864-00-12

Kooperativa FLORIVA d.o.o. - Ivanjica

 

SERTIFIKAT ORGANIK

Sertifikaciona kuća ECO CERT je pozitivno odgovorila na naš zahtev  i posle svih potrebnih provera upravo smo dobili sertifikat  ORGANIK za naše sadnice. Naši kupci će ubuduće moći da kod nas nabave i sadnice iz režima organske proizvodnje za zasnivanje zasada u režimu ORGANIK.

Poštovani proizvođači,

Obaveštavamo vas da od sezone proleće 2015. Godine pored koopetrativne proizvodnje šumske jagode, kod nas možete nabaviti sadnice kupine, pitome jagode i ribizle kroz model kooperacije odnosno da ih delimično platite pri preuzimanju, a ostatak platite plodom u predstojećoj sezoni. Naravno, celokupne vaše proizvedene količine plodova otkupićemo od vas po ugovoru o kooperaciji i naravno isplatiti po tržišnoj ceni.

            OVAJ MODEL VAŽI SAMO ZA TERITORIJU OPŠTINE IVANJICE I SUSEDNIH OPŠTINA.

Za više informacija pozovite 032/640-000.


Jagoda
Kupina
Ribizla

 

Dana 22.04.2014. godine u našem rasadniku u Radaljevu kod Ivanjice, održali smo tradicionalnu godišnju prezentacija sa temom ’’Kooperacija u proizvodnji jagodastog voća’’. Prezentaciji je prisustvovalo više od 50 posetilaca, naših prijatelja, kooperanata, sadašnjih i budućih proizvođača.  Bila je to prilika da ih upoznamo sa našom ponudom sadnog materijala i sa našim planovima za predstojeću sezonu kooperativne proizvodnje šumske i pitome jagode.

Na prezentaciji su dodeljene nagrade našim kooperantima za požrtvovan rad i izuzetnu saradnju, za najbolje prinose i najbolji kvalitet ploda.

Nagrađeni su:

  1. 1.Bošković Nikola, Osonica kod Ivanjice     

Poklon - 1.000 sadnica šumske jagode - uzoran kooperant

  1. 2.Mutavdžić Dejan, Radoinj kod Nove Varoši        

Poklon - 1.500 sadnica šumske jagode - uzoran kooperant

  1. 3.Nikolić Aco, Osonica kod Ivanjice             

Poklon - 2.000 sadnica šumska jagode - uzoran kooperant

  1. 4.Vasović Ivan, Luke kod Ivanjice

Poklon - Rakija od šumske jagode - najviše predatog ploda

  1. 5.Pantelić Boško, Dubav kod Guče

Poklon - Rakija od šumske jagode - najviše predatog ploda

  1. 6.Stanković Stevan, Dračić kod Valjeva

Poklon - Rakija od šumske jagode - najviše predatog ploda

  1. 7.Raketić Mladen, Kratovo kod Priboja

Poklon - Liker od šumske jagode - najveći prinos

  1. 8.Radojević Miodrag, Dobrače kod Arilja

Poklon - Liker od šumske jagode - najbolji kvalitet ploda

  1. Radičević Ivan, Rašica kod Blaca

Poklon - Liker od šumske jagode - doprinos popularizaciji