O nama

Porodična firma FLORIVA se već tri generacije bavi proizvodnjom sadnica jagodastog voća u Ivanjici koja je najveća regije za proizvodnju malina na svetu. Tradicionalno više od 70 godina oko 90% stanovništva naše opštine proizvodi najkvalitetnije plodove malina na svetu na obroncima planine Golije koja je zvanični Rezervat biosfere i Park prirode.

Naša druga proizvodna lokacija se nalazi u Bogatiću, sedištu regiona Mačve koji je takođe poznat po velikoj proizvodnji malina naročito za svež program.

Sadnice proizvodimo od sopstvenih matičnih zasada vrhunskog kvaliteta koje su pod stalnim stručnim nadzorom ovlašćenih institucija države Srbije i NAKT-a iz Holandije koje garantuju visok kvalitet. Po potrebi kupaca uvozimo najkvalitetnije sadnice od renomiranih proizvođača sadnica malina i naših partnera iz EU ili iz drugih delova sveta.

Osnovni ciljevi Florive su:

  1. Proizvodnja sertifikovanih, bezvirusnih, ELITNIH, kontejnerskih sadnica najboljih svetskih i odomaćenih sorti malina
  2. Transfer tehnologije proizvodnje malina:
  • na otvorenom, na pokrivenom i u zatvorenom prostoru
  • u zemljištu i u kokosovom supstratu
  • za ručnu i za mašinsku berbu
  • za industiju i za svež program

Posebnu pažnju posvećujemo edukaciji proizvođača počev od izbora lokacije i parcele, sorte malina, pripreme zemljišta, analize zemljišta, sadnje i dalje nege malina kao i svih neophodnih mera tokom proizvodnje kako bi proizvođači imali odlične prinose i dobar kvalitet, a time i bili zadovoljni našim sadnicama.

Naš tim

Zoran Radovanović

direktor

Jelena Bоšković

Menadžer prodaje

Željko Stanković

Menadžer proizvodnje

Aleksandra Radojević

Finansijski menadžer

Miloš Perišić

Agronom

Irena Ristivojević

Marketing menadžer

Nikola Miloradović

Menadžer operative

Nikola Radovanović

Osnivač

Izrađujemo i detaljne projekte za velike investitore, odnosno za podizanje profesionalnih zasada malina sa detaljnim izborom tehnologije proizvodnje, opreme za proizvodnju malina, kombajna za mašinsku berbu, opreme za preradu ploda maline i izbora tržišta.

Imamo velika internacionalna iskustva u regionu, ali i širom Rusije i Azije gde uspešno vodimo velike projekte sa ozbiljnim investitorima.

Naša vizija

U budućnosti planiramo kontinuiran napredak i razvoj, da donosimo stalno novitete, vršimo stalna istraživanja novih sorti i uvodimo nove tehnologije kako na našim oglednim poljima tako i sa našim partnerima, raznim institucijama i inovativnim proizvođačima koji žele da se bave proizvodnjom maline na najvišem nivou.