logo-floriva
heder voce2.fw

Reklama

Sadnice proizvodimo od bezvirusnih matičnih zasada koji su pod stalnom kontrolom inostranih i domaćih nadležnih institucija, a sve u cilju očuvanja kvaliteta i zadovoljstva klijenata.

Prednosti kontejnerskih sadnica koje mi proizvodimo u odnosu na druge vrste sadnica (čupane, frigo...) su visok procenat primanja, brz nastavak rasta po rasađivanju, bolje napredovanje biljaka, veći prinosi, bolja otpornost, brži povraćaj uloženih sredstava i, najvažnije, mogućnost celogodišnje sadnje.

Odabrani sadni materijal prilagođen je klimatskim uslovima našeg podneblja i odlična je osnova za formiranje velikih  plantažnih zasada, ali i organizovanje proizvodnje u kućnoj radinosti.

Model kućne radinosti je osnova za razvoj poljoprivredne proizvodnje na malim parcelama brdsko-planinskog područja. Gajenjem više vrsta jagodastih voćki omogućen je višemesečni prihod, finansijska stabilnost i sigurnost gazdinstva sa minimalnim troškovima proizvodnje.

U saradnji sa najboljim  rasadnicima  iz Evrope obezbeđujemo i druge vrste  voća  po vašem zahtevu.

Katalog sadnica PDF - preuzmi

 

Šumska jagoda- sorta Regina, kontejnerske sadnice

Karakteristike: stalnorađajuća i samooplodna sorta, sadnja se obavlja od marta do novembra, gustina sadnje 4 kom/m² (40 x 30 cm) sistemom cik-cak, berba se obavlja od kraja maja pa do novembra, plodovi su veoma ukusni i krupni (prosečno 1,5 gr), daje visoke prinose 0,5-1 kg/biljci i veoma je otporna na bolesti i štetočine kao i na sušu.


Jagoda - sorta Senga sengana - kontejnerske sadnice

Karakteristike: samooplodna, sadnja se obavlja od ranog proleća pa do kasnog leta, gustina sadnje 4-5 kom/m², berba se obavlja od kraja maja do kraja juna, plodovi su odlične boje, veoma ukusni i srednje krupni (10 - 12 gr), daje visoke prinose i može se gajiti dugo 4-5 godina, veoma otporna na bolesti i štetočine, najbolja je sorta za zamrzavanje i preradu a najukusnija jagoda za svežu upotrebu i umereno podnosi transport.


 

Kupina -  sorta Loch Ness, kontejnerske sadnice

Karakteristike: samooplodna, sadnja se obavlja u jesen i proleće, gustina sadnje 4.000 kom/ha (2,5 x 1 m). Berba se obavlja od polovine jula do kraja avgusta, plodovi su ukusa kao kod divlje kupine i krupni  5-7 gr. Daje visoke prinose, srednje je bujna i sadi se gušće u odnosu na druge sorte. Bestrna je i otporna na bolesti i izmrzavanje. Najbolja kupina za prodaju u svežem stanju i za zamrzavanje. Ne menja boju pri zamrzavanju, laka za gajenje i lako se bere.

 


Malina - sorta Tulameen - sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 10.000 kom/ha (2,5 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i krupni (4 - 5 gr), daje visoke prinose 20-25 t/ha, jedna od najboljih malina za svežu upotrebu, vrlo bujna i odlična za gajenje u plastenicima.


Malina - sorta Willamette  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 16.000 kom/ha (2,5 x 0,25 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i srednje krupni (4 gr), daje prinose 20 t/ha, najzastupljenija malina za industriju, laka za gajenje i veoma otporna.


Malina - sorta Meeker  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 16.000 kom/ha (2,5 x 0,25 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i srednje krupni (4 gr), daje prinose 15-20 t/ha, najbolja malina za industriju i visoka cena u otkupu.


Malina - sorta Fertodi Zamatos  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 10.500 kom/ha (2,8 x 0,35 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i krupni (4 - 5 gr), daje visoke prinose 30 t/ha, vrlo bujna i laka za gajenje i u otkupu u rangu Meekera.


Malina - sorta Polka  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 8.250 kom/ha (3 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine jula do prvih jesenjih mrazeva, plodovi su ukusni i veoma krupni (5-6 gr), daje prinose do 15-20 t/ha, pogodna za svežu upotrebu, vrlo bujna i laka za gajenje.


Malina - sorta Himbo Top  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 8.250 kom/ha (3 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine jula do prvih jesenjih mrazeva, plodovi su ukusni i veoma krupni (6-7 gr), daje prinose do 25 t/ha, pogodna za svežu upotrebu, vrlo bujna i laka za gajenje. Posebno je pogodna za ranu prolećnu berbu sa nastavkom jesenje berbe.


Malina - sorta Tula Magic  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 10.000 kom/ha (2,5 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i krupni (4 - 5 gr), daje visoke prinose 15-20 t/ha, jedna od najboljih malina za svežu upotrebu, ranija 10 dana od sorte Tulameen.


 

Ribizla - sorte - CRNA - Titania, Ben Nevis i dr.

CRVENA - Rovada, Rolan, Jonker Van Tets, Stanza i dr.

BELA - Blanka, Zitavia i dr. - kontejnerske sadnice

Karakteristike: sadnja se obavlja u jesen i proleće, gustina sadnje 5.000 kom/ha (2 x 1 m), berba se obavlja zavisno od sorte od  juna do avgustal, ukus plodova crvene i bele ribizle je veoma prijatan i dobre su za sveže tržište, crna je većinom namenjena za zamrzavanje i preradu, veličina plodova 0,8 - 2,0 gr, prinossi su  1 - 2 kg/biljci, veoma lake za rad i otporne na bolesti i izmrzavanje.


 

Aronija - sorta  Nero , kontejnerske sadnice i čupane

Karakteristike: samooplodne, sadnja se obavlja u  jesen i proleće, gustina sadnje 2.000 kom/ha (2,5 x 2 m),berba se obavlja jednom ili dva puta u grozdovima u avgustu ili septembru, plodovi su blago oporog ukusa težine 1-1,5 gr, od treće godine redovno i obilno rađa a prinos po biljci u 5 godini  je 5 - 7 kg/biljci a u 8 godini 10 - 12 kg/biljci, veoma je otporna na bolesti i štetočine, jednostavna za gajenje a plodovi su veoma lekoviti i veoma je tražena u svetu. 

Za profesionalne proizvođače

kontakt:

Floriva d.o.o.
Radaljevo bb
Ivanjica
tel 032/640-000
fax 032/640-001

floriva.ivanjica@gmail.com