logo-floriva
heder voce2.fw

Šumska jagoda- sorta Regina, kontejnerske sadnice

Karakteristike: stalnorađajuća i samooplodna sorta, sadnja se obavlja od marta do novembra, gustina sadnje 4 kom/m² (40 x 30 cm) sistemom cik-cak, berba se obavlja od kraja maja pa do novembra, plodovi su veoma ukusni i krupni (prosečno 1,5 gr), daje visoke prinose 0,5-1 kg/biljci i veoma je otporna na bolesti i štetočine kao i na sušu.


Jagoda - sorta Senga sengana - kontejnerske sadnice

Karakteristike: samooplodna, sadnja se obavlja od ranog proleća pa do kasnog leta, gustina sadnje 4-5 kom/m², berba se obavlja od kraja maja do kraja juna, plodovi su odlične boje, veoma ukusni i srednje krupni (10 - 12 gr), daje visoke prinose i može se gajiti dugo 4-5 godina, veoma otporna na bolesti i štetočine, najbolja je sorta za zamrzavanje i preradu a najukusnija jagoda za svežu upotrebu i umereno podnosi transport.


 

Kupina -  sorta Loch Ness, kontejnerske sadnice

Karakteristike: samooplodna, sadnja se obavlja u jesen i proleće, gustina sadnje 4.000 kom/ha (2,5 x 1 m). Berba se obavlja od polovine jula do kraja avgusta, plodovi su ukusa kao kod divlje kupine i krupni  5-7 gr. Daje visoke prinose, srednje je bujna i sadi se gušće u odnosu na druge sorte. Bestrna je i otporna na bolesti i izmrzavanje. Najbolja kupina za prodaju u svežem stanju i za zamrzavanje. Ne menja boju pri zamrzavanju, laka za gajenje i lako se bere.

 


Malina - sorta Tulameen - sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 10.000 kom/ha (2,5 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i krupni (4 - 5 gr), daje visoke prinose 20-25 t/ha, jedna od najboljih malina za svežu upotrebu, vrlo bujna i odlična za gajenje u plastenicima.


Malina - sorta Willamette  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 16.000 kom/ha (2,5 x 0,25 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i srednje krupni (4 gr), daje prinose 20 t/ha, najzastupljenija malina za industriju, laka za gajenje i veoma otporna.


Malina - sorta Meeker  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 16.000 kom/ha (2,5 x 0,25 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i srednje krupni (4 gr), daje prinose 15-20 t/ha, najbolja malina za industriju i visoka cena u otkupu.


Malina - sorta Fertodi Zamatos  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 10.500 kom/ha (2,8 x 0,35 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i krupni (4 - 5 gr), daje visoke prinose 30 t/ha, vrlo bujna i laka za gajenje i u otkupu u rangu Meekera.


Malina - sorta Polka  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 8.250 kom/ha (3 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine jula do prvih jesenjih mrazeva, plodovi su ukusni i veoma krupni (5-6 gr), daje prinose do 15-20 t/ha, pogodna za svežu upotrebu, vrlo bujna i laka za gajenje.


Malina - sorta Himbo Top  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 8.250 kom/ha (3 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine jula do prvih jesenjih mrazeva, plodovi su ukusni i veoma krupni (6-7 gr), daje prinose do 25 t/ha, pogodna za svežu upotrebu, vrlo bujna i laka za gajenje. Posebno je pogodna za ranu prolećnu berbu sa nastavkom jesenje berbe.


Malina - sorta Tula Magic  sadnice golog korena

Karakteristike: sadnja se obavlja od novembra do marta, gustina sadnje 10.000 kom/ha (2,5 x 0,4 m), berba se obavlja od polovine juna do kraja jula, plodovi su veoma ukusni i krupni (4 - 5 gr), daje visoke prinose 15-20 t/ha, jedna od najboljih malina za svežu upotrebu, ranija 10 dana od sorte Tulameen.


 

Ribizla - sorte - CRNA - Titania, Ben Nevis i dr.

CRVENA - Rovada, Rolan, Jonker Van Tets, Stanza i dr.

BELA - Blanka, Zitavia i dr. - kontejnerske sadnice

Karakteristike: sadnja se obavlja u jesen i proleće, gustina sadnje 5.000 kom/ha (2 x 1 m), berba se obavlja zavisno od sorte od  juna do avgustal, ukus plodova crvene i bele ribizle je veoma prijatan i dobre su za sveže tržište, crna je većinom namenjena za zamrzavanje i preradu, veličina plodova 0,8 - 2,0 gr, prinossi su  1 - 2 kg/biljci, veoma lake za rad i otporne na bolesti i izmrzavanje.