Kokosov supstrat

Profesionalni namenski supstrat za proizvodnju voća, povrća i cveća koji se proizvodi od vlakana kokosove kore koji je fino mleven, puferisan i optimalne pH i EC vrednosti, odlične strukture koja omogućava maksimalnu vlažnost i aeraciju supstrata, optimalno zadržavanje i raspoređenost hrane u supstratu.

Kokosov supstrat za voće

Podloga za jagode

Supstrat u PE crevu 100x20x8 i 10 cm, za gajenje jagode – 16 i 20 L

Podloga za maline i kupine

Supstrat u PE crevu 100x20x15 cm, za gajenje maline i kupine – 30 L

Saksija za maline i kupine

supstrat u PE vreći 23x18x19 cm, za gajenje maline i kupine – 10 L

Saksija za borovnice

Supstrat u PE vrećama 29x29x33 cm, za gajenje borovnice – 27 L

Kokosov supstrat u blokovima

Raznih formulacija za punjenje saksija ili vreća. Jedan blok dimenzija 28x28x14 cm – 5 kg, nakon vlaženja (ekspandiranja) volumenski se dobije 60 L supstrata.

Kokosov supstrat za povrće

Podloga za povrće

(paradajz, krastavac, paprika…), supstrat u PE crevu, 100x15x10 i 12 cm – 15 i 18 L

Na zahtev kupca možemo obezbediti namenski supstrat za svaku biljnu vrstu.

Isporučuje se tvrdo presovan kokosov supstrat upakovan u PE vreće koje su UV stabilisane ako su u pitanju namenska pakovanja ili u blokovima za slobodnu upotrebu. Pre sadnje potrebno je supstrat navlažiti sistemom za navodnjavanje kako bi se dobro ekspandirao odnosno narastao do  željene zapremine.

Tehnologija podizanja zasada, recepture za ishranu i tehnologija gajenja malina u kokosovom supstratu su naša specijalnost i možemo odgovoriti svim zahtevima proizvođača. Za kokosov supstrat ostvaruje se pravo na subvencije od Ministarstva poljoprivrede R Srbije za proizvodnju malina i borovnica u saksijama.